Wednesday, June 6, 2007

ELS MALOS ES TORNEN A REUNIR

Un altre cop, els grans mandataris del món es tornen a reunir. El G8 torna mostrar que la seva benevolència no són res més que aigua bruta. Aquest cop, sembla que volen posar solucions al canvi climàtic. Tanmateix això sembla inviable, ja que Geroge Bush ja ha dit que ell ni el seu país faran res per prevenir les emissions de gasos tòxics a l’ atmosfera.

Aquest cop, a més a més, la situació està dins d’un context molt crispat perquè Valdimir Putin s’oposa contundentment a la creació d’un escut antimíssils a Europa. Segonsa George Bush, aquest servirà per prevenir qualsevol atac possible dels països islàmics. Tot i així, els russos ho han llegit en claus de la Guerra Freda i han amenaçat a Europa que si posen aquest escut, atacaran a la part occidental d’aquest continent. Personalment, crec que abans de discutir-se entre ells, haurien de preguntar a la població civil si volem un atac antimíssils o no. Jo, per exemple, no tinc cap tipus de por que un país aràbic m’ataqui, així que no estic a favor que posin un antimíssils a Europa. Més aviat el veig com una provocació i que és una manera de forçar una guerra. Un escut antimíssils és mostrar que estem preparats per un possible atac. Però, per què hem de tenir por que ens ataquin? La veritat és que si fem una política internacional correcte no hem de témer res. El problema neix quan aquests oprimeixen a les persones més desafavorides per engreixar les seves butxaques, llavors, neixen les pors. Ara per ara, però m’oposo radicalment a la creació d’un escut antimíssils i crec que abans de fer una cosa com aquesta que pot canviar les nostres vides ens haurien de consultar-nos-ho a nosaltres.

El G8, els homes més rics del món es reuniran aquests dies per debatre problemes que després no els importen. Una bona mostra d’això és que en la darrera reunió del G8 van posar unes mesures per millor les condicions econòmiques d’Àfrica, de la qual cap encara ha estat aplicada. El G8 té dos cares. Per un costat, la imatge que donen als imatges on volen mostrar compromesos amb el món que els envolta. L’altre, la real, que només es reuneixen per mirar com poden fer-se més rics (Club Bilderberg). Per això, aquesta reunió provoca grans moviments encontra i antiglobalitzadors. De fet, moltes persones el que demanen és que si es globalitza l’economia, també es globalitzin els drets humans i d’aquesta manera tots podem viure millor i no només que quatre gats engreixin les seves panxes amb les economies de tot el món. Per això, demà us esperem a tots a les sis de la tarda a Plaça Catalunya en la manifestació en contra del G8 i de la globalització.

1 comment:

Joseph Pulitzer said...

Ei Núria, com va anar la mani? Podríes fer una petita crònica a mode d'entrada de com es van produir els fets.

Salutacions i ànims,
JP