Wednesday, May 2, 2007

Iran i EUA compartiran taula per la pau

Entre el pròxim dijous i divendres hi ha una sèrie de reunions entre diversos països a Sharm el Sheij (Egipte) per arribar a un acord de pau per Iraq. En ella hi aniran tan representats dels EUA com d’ Iran.

El Ministre d’Afers Estrangers iranià, Abbas Araghchi, va afirmar que per arribar a un acord “ Washington ha de retirar les seves tropes immediatament d’Iraq i reconèixer el paper d’ Iran en aquest conflicte.” D’altra banda, els EUA acusa al govern de Teheran de ser el màxim desestabilitzador de la zona.

Sigui com sigui, Iraq no necessita bons gestos, sinó resultats tangibles. Perquè això es converteixi en una realitat, sembla necessari que les aquestes dues grans potències involucrades, directament o indirectament, en aquest conflicte, arribin a un acord. No obstant, després de veure les desavinences constants entre ambdós, sembla impossible que arribin a una resolució comuna. Tanmateix, un acord entre Washington i Teheran és necessari ja que no només facilitaria la pau a Iraq, sinó també ajudaria a estabilitzar tota la zona i, segurament, faria el al món més segur, ja que no es viuria amb l’amenaça permanent d’un conflicte bèl·lic entre els dos països.

No comments: