Monday, May 21, 2007

Mentida rere mentida

El secretari de Comunicació pel PPC, Daniel Sirera, ens va abordar amb un seguit de mentides o mitges veritats que ens van deixar a tots bocabadats. Va tornar a fer referència al tema de l’ 11-M sense que ningú dels presents s’ho demanés. Una noia, li va preguntar: Que si tres anys després d’haver perdut les eleccions ho havien digerit i si feien una autocrítica per què el poder se’ls hi havia escapat de les mans?

Sorprenentment, enlloc de fer-nos una reflexió sobre les polítiques que havien dut al PP a perdre les eleccions del 14 de maig del 2004, va començar a parlar de la teoria conspiratòria i que alguns grups medàtics, com Prisa, havien fet que el PP perdés les eleccions. Com podem veure, una falta de crítica i humilitat. No hauria estat més adequat que en un any vista de les eleccions el PP hagués dit: “ Ens vam equivocar, vem anar a una guerra contra Iraq que no tenia cap sentit i que a sobre el 90% dels espanyols no hi estaven d’ acord. Això ens va costar l’atemptat més gran que hagi tingut aquest país amb gairebé 200 morts i perdre les eleccions.”

No, enlloc d’això, ens va començar a escopir una mentida rere l’ altre fruit del cinisme més típic de l’ humor britànic. Val a dir, però, que com a mínim la sàtira anglesa fa riure, mentre que les paraules d’en senyor Sirera provocaven la indignació de gairebé tots els presents. Va arribar a dir que “li diguéssim quan el PP havia dit que existia alguna vinculació entre ETA i els atemptats de l’ 11M”. Jo li diria al Sirera que, si té un buit mental en el cervell i no se’n recorda que mentre tota Europa ja parlava d’ un atemptat islamista, ells es seguien aferrant-se a la teoria que ETA; doncs bé, que com a mínim miri la premsa actual. Llavors es donarà compte que un eurodiputat del PP, Agustín Diaz de Mera, va manifestar enmig del judici de l’11-M que hi havia un informe on vinculava ETA amb aquests atemptats. Quan una alumne li va manifestar aquest fet ell li va respondre: “Busca’m quan ho ha dit, no trobaràs mai cap dirigent del PP que hagi vinculat ETA amb l’ 11-M ” . Entenc que no llegeixi el diari el País, però una persona que es presenta en unes eleccions per un partit polític hauria de llegir la premsa cada dia per veure el que transcórrer en el seu país. Si fes això, veuria que la premsa de dretes, com el Mundo, han manifestat nombroses vegades que el PP havia estat víctima d’una conspiració perquè el PSOE arribes al poder, ja que, en el fons, darrera dels atemptats estava ETA. Per reafirmar les seves tesis, basava els seus articles amb declaracions de dirigents del PP.

El mes graciós de tot, va ser al cap d’ uns deu minuts, quan ja estavem tocant altres temes, Sirera va dir: ... perquè aquest tema de la immigració sempre me’l treuen, com el de l’ 11-M que l’heu tret vosaltres, no jo”. Senyor Sirera, nosaltres no vam demanar parlar de l 11-M. Nosaltres li vam dir que si podia ser crític amb les polítiques que van dur al PP a perdre la gestió del Govern. Va ser vostè qui es va enfilar a les branques de la teoria de la conspiració i com el PP havia estat víctima d’un complot perquè perdés les eleccions. Després de tres anys, dos mesos i deu dies d’ aquell fatídic 11-M, només els hi demanen una cosa: prou de mentides. Si vol li puc donar un consell: la humilitat fa créixer les persones i, segurament, també uns resultats electorals.

1 comment:

Nuria Vega said...

El Sr. sirera entra a leer tu blog y no te comenta nada?_! cómo es eso!?
__ nada k comentar...x lo demás...