Monday, May 7, 2007

L’art és cosa de tots

Aquest dies si passeges per la Rambla de Catalunya podràs veure unes estàtues enormes inspirades en el passat clàssic. Totes elles són obra de l’artista polonès, Igor Mitoraj, qui al llarg d’aquest any ha anat presentat les seves escultures en les vies més cèntriques de diverses ciutats espanyoles. L’ exposició està formada per 25 estàtues, de les quals 23 estan en la Rambla Catalunya i les altres dues en el Caixa Fòrum, que ha subvencionat aquest esdeveniment.

Les obres de Mitoraj són totalment contemporànies, però amb aparença clàssica. Això és així, perquè l’artista creu que els valors greco-romans i els seus herois encara estan patents en la nostra cultura. Per ell, no hi ha millor manera que transportar-nos aquests mites des d’una perspectiva d’avui en dia.

El més interessant és que amb el seu projecte, Mitoraj vol acostar-nos la cultura i que per tant, que estigui a l’abast de tothom. Això trenca amb la tradició que s’ha vingut donant fins ara on les obres culturals estaven tancades en els museus. La veritat, però, és que el patrimoni cultural és una cosa de tots i, per tant, tothom tenim dret de gaudir-lo de la manera més assequible i còmode possible. L’art hauria d’estar a l’abast de tothom.

No comments: