Monday, May 7, 2007

Vides mediàtiques

Ara fa una setmana que va néixer la Infanta Sofia, filla del Príncep d’Espanya, Felip i la seva esposa, Letizia. Al llarg d’aquesta setmana, hem vist dia rere dia a tots els membres de la família real en els mitjans de comunicació.

L’altre dia a tothom ens va fer riure la Infanta Leonor davant les càmeres. Jo, però, vaig pensar: pobre nena, només té un any i mig i ja té tots els fotògrafs darrera. Encara em va commoure més quan vaig veure a la Infanta Sofia en la premsa. Les dues Infantes,que no arriben ni als dos anys d’edat, han aparegut en tots els mitjans de comunicació sense elegir-ho. Des del moment que un membre de la família real neix, s’ha de comprometre a viure enfront de les càmeres vulgui o no, ja que pel sot fet de ser sang blava a la gent els interessa la seva vida.

La veritat, però és que no a tothom ens importa el que els hi passa o els hi deixa de passar. El problema és que encara que no vulguis, t’ enteres perquè tots els diaris o telenotícies obren amb les seves caretes.

Cada dia neixen nous nadons, però aquests no surten per la televisió. Em costa entendre que a la gent els importi realment el que els hi passa als membres de la família real. A més, crec que en el món passen coses més importants que no pas el que els hi succeeixin aquestes persones que l’únic lloc que han fet és néixer en el lloc adequat, en el moment adequat.

Relacionant-ho amb l’article que hi ha just a sota d’aquest i que parla de les eleccions franceses, crec que el problema és que els mitjans de comunicació agafen un tema i ens bombardegen amb ell. Aquests han de tenir en compte que no a tots ens interessen aquests temes i si realment ens volen informar hauran de donar-nos un ventall molt ample de les coses que succeeixen en el món en general i no només saturar-nos el cap amb un tema concret.

No comments: