Wednesday, May 30, 2007

La reina l’abstenció

Com deia en el meu antic post, les esquerres vencen i convencen, però necessitaran més vots si volen guanyar les pròximes eleccions. En les darreres eleccions la veritable guanyadora va ser l’abstenció que en tot l’estat es va elevar al 36,6% dels votants, a més a més, li hem de sumar els vots en blanc que van representar 1’9% i els nuls un 1,17%. A més a més, en llocs com Barcelona l’abstenció es va elevar al 48,81%, els vots en blanc el 3,28% i els nuls 0,59%. Així doncs, podem dir que l’abstenció va ser la força més votada, però amb minoria. Així que podria aconseguir l’ absoluta pactant amb els vots nuls i en blanc.

Pot sonar a broma, però no ho és. La classe política que ens dirigeix hauria de començar a llegir quines són les claus d’aquesta elevadíssima abstenció! Segurament, hi ha molta gent que no vota perquè no l’interessa la política, però en aquestes eleccions s’ha de mirar més enllà perquè l’abstenció és elevadíssima. Tot apunta que en aquesta ocasió hi ha hagut vot de càstig, més ben dit, la falta de vots sembla que vol alertar als polítics que la gestió del país no s’està fent bé. Amb l’ abstenció la societat civil ha demanat compromís als polítics, perquè en el fons no estan governant pels seus interessos propis, sinó pel benestar de la societat. Així doncs, ara els polítics han de respondre amb maduresa democràtica i veure que és el que han fet tan malament que ha provocat que la veritable reina de les eleccions ha estat l’abstenció.

2 comments:

Joseph Pulitzer said...

Dona enveja veure el bon estat de salut de la política francesa, amb unes taxes de participació super elevades i amb un debat polític ric i pletòric. Sarkozy i Royal cauran be o malament, però son dos polítics mediàtics que engantxen al poble. Aixecarien la mateixa passió a França polítics grissos com Hereu, Trias o Mayol, per posar tres exemples?

Com be dius, renovar políticament l'stablishment polític català i espanyol comença a ser, més que recomenable, esencial.

Salutacions,
JP

Nuria Vega said...

El voto en blanco se triplicó! nadie habla de ello, la abstención fue la más elevada en la historia de las municipales en Barcelona resultado de qué? del innamovible panorama político español y catalán que parece estar arraigado en cuestiones que solo interesan a los políticos pero que tan lejos quedan, sin embargo, de la sociedad civil.
Cultura política: ese es el término que desconocen muchos de los que nos gobiernan...